DOPE - legalize it?


DOPE - legalize it?

Ovo je tvoj mozak. Na raspolaganju ti je oko 15 milijardi moždanih stanica i 500.000 km živčanih vlakana ...Prijenos informacija vrši se pomoću prijenosne tekućine, takozvane "transmiterske supstancije"Zašto covjek prolupa?

THC, glavna djelotvorna tvar u hašišu, zapanjujuće je nalik upravo toj prijenosnoj tvari. No THC tvori potpuno pogrešne i besmislene kontakte između stanica mozga. Dolazi do nekontroliranog prosljeđivanja mnogih bes-mislenih informacija (npr. zvuci glazbe mogu se doživjeti kao boja ili trnci u nozi). Kada tijelo ne bi moglo proizvesti protusredstvo - enzim "monoaminooxidazu" - kao pomoćnu kočnicu u slučaju opasnosti, mozak bi se tako reći “pre-grijao". Enzim ponekad ne reagira, ali to shvatiš tek nešto kasnije - kao pacijent u nekoj psihijatrijskoj ustanovi!Ali čak i kada je protuenzim djelotvoran, nastaje drugi otežavajući problem: tijelu strani THC razgrađuje tvoju moždanu prijenosnu tvar!

Pušenje i posljedice pušenja:
dokle god imaš THC u mozgu, sve (!) informacije i signali biti će snimljeni i pohranjeni "profil-trirano".

• Tvoje pamćenje iskustva i pamćenje uopće postaje sve nerealnije!
• Sposobnost razmišljanja i sjećanja biti će ustrajno potiskivana ili oduzimana.
• Promjene tkiva i genetskog sastava (otprilike dvadeseti dio THC-a ostaje duže u tijelu gdje se prvenstveno taloži u mozgu, spolnim žlijezdama, jajnicima i.t.d.)• Hašiš dovodi u stanje bezvoljnosti, pospješuje duševnu labilnost i "otkačenost", te dopušta samo površne razgovore.
• Smetnje u koncentraciji, neuspjeh u školi ili na poslu (nakon dva-tri dana razloži se tek polovica THC-a u mozgu).
• Gubitak dotadašnjih zanimanja, potpuna dezorjentacija (nesnalažljivost) i pogrešno razrađivanje doživljaja.• Prividno rješenje problema kasnije se otkriva kao laž - problemi i sukobi uzimanjem droge samo se povećavaju!
• Prije svega, dolazi do promjene osobnosti i to tako da pogođeni to ne primjećuje.
• Hašiš uvećava spremnost na uzimanje jačih droga - klasična je početna droga!Story negdašnjeg junkija:

Jedna žrtva droge manje! Zovem se Franc Huber. Ja sam izbavljen iz pakla droge. Bio sam potencijalni mrtvac. Nakon dvadeset godina u drogi želio sam još samo umrijeti. Amsterdam - jednosmjerna ulica za junkije. Moja životna snaga istrošila se u vrtlogu slobode, zatvora i psihijatrije. Oko mene je bila samo bijeda. Svi su mi prijatelji visjeli na igli ili pak ležali na groblju. Ufiksao sam si zrak u venu. No preživio sam pokušaj samoubojstva. Hodao sam dalje ulicama Amsterdama vođen strašću za drogom kao daljinskim upravljačem. Sada mi je pedeset i jedna no dobro se sjećam doba kada sam bio dijete s ključem oko vrata. Majka me mogla nahraniti, ali mi je obiteljska toplina bila stran osjećaj. Kao tinejdžer našao sam sebe među rock-bendovima i anarhistima. Kad sam došao u dodir s drogama, prekinuo sam učenje zanata. Primjer mi je bila Janis Joplin koja je jednom rekla: "Živi brzo, živi intenzivno, umri mlad". Živio sam brzo i intenzivno - ali još sam živ! »ak se i radujem Životu. Godine 1980. dovukao sam se, pun heroina, do ljudi koji su mi željeli pomoći. Ohrabrili su me i potaknuli na tko zna koji pokušaj odricanja. S njima sam proveo jednu godinu. Našao sam mir i upoznao pravi život. Život bez ovisnosti mora se vježbati, no uobičajene terapije, psihijatar i boravci u zatvorima slabo su mi pomogli. Junkiju treba više - njemu treba čudo! Njemu treba hrabrosti za život. Za čuda je nadležan Bog i to sam iskusio. On mi je, kada je sve propalo, podario nov početak.

Kada dosegneš dno, dolazi do prekretnice.

Isus je pobijedio besmislenost i smrt. On nam svojim opraštanjem daje nov život. I za ovisnosti skriva se duboka čežnja za smislenim i sadržajnim životom. Božjom pomoću uspio sam to pronaći."

Franz Huber

“Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti”

“Istina će vas osloboditi”

Isus


(C) 2006 - All rights reserved

Print this page